Migratie van Siemens PLC

SieTec is gespecialiseerd in de migratie van Siemens SIMATIC S5 PLC naar S7 PLC. Veel bedrijven maken gebruik van zeer betrouwbare machines en apparatuur die vaak door verouderde PLC en HMI besturing worden bediend. Wanneer deze incourante besturingsapparatuur stuk gaat of storingen vertoont, kan dit tot langdurige stilstand van de productie leiden. Reserve-onderdelen en gespecialiseerd personeel zijn namelijk steeds moeilijker te vinden en het totale softwaresysteem wordt tegenwoordig niet meer door de leverancier ondersteund. Dit leidt vaak tot nog meer stilstand tijdens de troubleshooting.

Upgrade naar SIMATIC S7 PLC

De Siemens SIMATIC S5 PLC serie is in 1995 opgevolgd door de Siemens SIMATIC S7. Omdat de SIMATIC S5 op zeer grote schaal wereldwijd is toegepast, heeft Siemens de leverbaarheid van S5 tot en met uiterlijk 2015 gewaarborgd.

Een upgrade van uw automatiseringsinstallatie van SIMATIC S5 PLC naar S7 PLC is dus wenselijk als u langdurige stilstand van uw productieproces wilt voorkomen en kosten wilt besparen. Veel bedrijven maken gebruik van reserve-onderdelen, maar vergeten vaak dat de meest kritische onderdelen in het besturingsproces zeer schaars en kostbaar zijn. Juist deze schaarse software zorgt voor zeer lange stilstand van het productieproces. In het slechtste geval lopen de kosten velen malen hoger op dan een totaal nieuwe besturing.

Het moderniseren en optimaliseren van uw machinepark of productie-installatie levert u kostenbesparende voordelen op. Bij de migratie naar SIMATIC S7 kunt u bovendien gebruik blijven maken van de opgebouwde kennis en ervaring.

Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden om met een upgrading een nog efficiënter productieproces voor uw bedrijf te realiseren.